Få et studiejob som babysitter

Når man er studerende, enten på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, er det ikke altid, at SU’en rækker til de fornødne behov. Som ung vil man gerne have lidt penge til caféaftalerne inde i byen, studiebøgerne til hvert semester og til øllerne i weekenderne. Derfor vælger mange at tage et studiejob for at lette budgettet yderligere. Man kan både få studiejob, hvor timekravet er 5 timer i ugen, mens andre arbejdspladser leder efter unge under uddannelse, der kan stille sig til rådighed 15 timer i ugen. Det varierer meget fra arbejdsplads til arbejdsplads, og mange arbejdsgivere er fleksible med timefordelingen.

Alt efter hvilken uddannelsesretning man vælger, kan det være meget forskelligt, hvor meget tid man har ud over læsning, opgaveskrivning, gruppearbejde og forelæsninger. Nogle uddannelser har skemaer, der er meget undervisningstunge, og studerende på disse uddannelser oplever ofte, at der ikke er tid til et arbejde. På den anden side findes der også mange andre studieordninger, hvor studerende i højere grad har mulighed for selv at planlægge deres hverdag, og her er det oplagt at tjene nogle ekstra lommepenge. Det er især populært blandt unge at arbejde ekstra som babysitter ved siden af studierne. Jobbet foregår ofte om eftermiddagen eller om aftenen, kort sagt på de tidspunkter, hvor man ikke er i skole. Det er desuden et sjovt studiejob, hvor man en gang for alle kan ligge bøgerne på hylden og bare være i nuet sammen med børnene, man passer. Andre gange kan man babysitte senere på aftenen, hvor børnene er lagt i seng. Her har man god mulighed for at få læst op på ugens pensum.

Der er mange fordele ved at arbejde inden for børnepasning som studerende, og som forældre er det også rart at vide, at dem, der tager sig af børnene har masser af energi og gerne vil gøre en ekstra indsats, når de passer børnene. Måske trænger bedsteforældrene også til en friaften.

Du kan søge efter en barnepige her. Hjemmesiden er virkelig god, idet den både henvender sig til babysittere og forældre, og det foregår på den simple måde, at man opretter en profil på siden, hvorefter man præsenteres for det relevante match. Dette match baseres på geografi, timeforventninger, og de tidspunkter, man har mulighed for at samarbejde.

Er man en familie med et konkret børnepasningsbehov, bør man oplyse på ens profil, hvor ofte der er brug for en pasningsordning. På den måde kan processen med at finde et match forløbe meget nemmere og hurtigere, og begge parter undgår spildtid.

Gå ind på Babysittermatch og tag et nærmere kig på de praktiske aspekter.

Undgå at stresse over instititutioners åbningstider

Det er ikke altid, at man som forældre har mulighed for at hente børnene, når dagsinstitutionen lukker hen på eftermiddagen, og derfor er babysitting en god mulighed for at få færdiggjort arbejdsopgaverne, uden at man skal sidde og stresse over institutionernes åbningstider. Babysittermatch har desuden den fordel, at mange dagplejemødre har en profil på hjemmesiden. Der skulle derfor være en god mulighed for at finde de mest optimale børnepasningstilbud i netop dit lokalområde, måske endda lige rundt om hjørnet! Dagplejemødrene er plottet ind på et kort på siden, så du kan få dig et overblik over densiteten af børnepasningsmulighederne i det ønskede område. Det bliver ikke meget nemmere! Hvis du har brug for en babysitter, når du skal dyrke håndbold, ønsker en børnefri aften eller bare arbejder sent, er der mange fordele ved denne løsning. Barnet får ekstra opmærksomhed, og trives derfor bedre end i en daginstitution med mange andre børn. De studerende, der passer børn, får også en anden slags relation til dit barn end en pædagog. Barnet oplever på denne måde at få en god legekammerat, der samtidig kan fungere som en mentor. Så måske er det et godt alternativ til den gængse SFO eller børnehavetid om eftermiddagen.

Mange institutioner lukker ved 15-16 tiden, og hvis dit barn ikke bor tæt på skolen, er I afhængige af afhentning inden lukning. Der findes dog de steder, der ikke følger de almindelige lukketider til punkt og prikke. Der findes bl.a. en ny privat børneinstitution med lange åbningstider i Nyborg, hvor der er mulighed for børnepasning om aftenen og sågar også i weekenderne! Selv juleaften og nytårsaften er der åbent helt frem til kl. 16.00! Hvis du ikke lige bor i Nyborg, er der jo ikke så meget hjælp at hente i denne løsning, så her er et rigtig godt alternativ altså børnepasning via en hjemmeside som Babysittermatch.dk.

Der er mange unge studerende, der står og mangler et studiejob, og måske kan man slå to fluer med et smæk? En ting er, at du får dit barn passet ved behov, men du støtter også en studerende ved at spæde til SU’en. Overvej derfor, om børnepasning er en løsning.