Hjemmet

Fotografien kan handle om mange ting. Ofte handler det dog om, og centrerer omkring, at belyse og præsentere de mange forskellige, men spændende sider af tilværelsen. Nogle fotografer fokuserer på smukke landskaber, mens andre finder mening i levende objekter, som for eksempel mennesket, og dets mange spændende sider. Det kan blandt andet være billeder fra en havn på en travl mandag morgen, eller fra det pulserende liv i en af de større byer. Mange fotografer vælger dog at sætte fokus på mennesket. Man kan blandt andet forestille sig et scenarie, hvor fotografen har taget et stemningsbillede af juletiden i en storby, hvor juleglæden dyrkes af de mange familier i byen, mens de vandrer omkring og er ude for at købe gaver til, og overraske dem, de holder af.

Fotografier der beskæftiger sig med familier kan dog ligeledes være vidt forskellige. Fotografierne centrerer om familien, og steder hvor familier ofte befinder sig. Netop familier og familielivet generelt, er repræsenteret i mange af fotografierne som findes på www.odensefotogalleri.dk. For de fleste kernefamilier, er det centrale ofte deres hjem, hvor der skabes kreativitet, og hvor harmonien, varmen og trygheden hersker. Samtidig kan det være det sted, hvor den indre ro kan findes frem, og hvor man kan få mulighed for at hvile i sig selv. I dette bølgende kulturlandskab skabes rammerne og grundlaget, for et kreativt og idyllisk familieliv, hvor skabertrangen, energien og glæden ved natur for eksempel kan høstes og dyrkes. Dyrkelsen af dette kan have mange former, men kan blandt andet udtrykkes, som det ses på nogle af de dekorative fotografier på siden. Disse fotografier er velegnede til at tage med ind i hjemmet, hvor familien så kan hænge et sigende billede op i hjemmets midte, hvor det kan sprede glæde. I hjemmet kan der vedligeholdes en evig udvikling og søgen efter glæde. Glæden kan for eksempel være for miljøet, i de nære områder hvor man befinder sig, og kan eksempelvis foreviges i et smukt fotografi. Disse intense og følsomme, men ligeledes humoristiske øjeblikke, og sindsstemninger i hjemmet, skabes blandt andet ved hjælp af glade, farvestrålende og dybe malerier, der idyllisk hænges over sofaen eller i andre af hjemmets rum. Dette er netop et af de eksempler på, hvordan kunsten kan være med til at skabe sindsstemninger hos individet og den resterende del af familiens medlemmer. Dermed vedligeholdes muligheden for at røre dybe følelser i folk ved hjælp af kunsten.

Nogle mennesker vil sige, at et billede siger mere end tusinde ord. Fotografier kan på samme måde være med til at udtrykke intuitive følelser, oplevelser og tanker, og kan således i nogen grad visualisere abstraktioner, som ellers ikke ville komme til udtryk. Kunst afspejler nemlig ikke blot kunstnerens ståsted, og sindsstemninger i øjeblikket, hvor kunsten skabes. Kunsten afspejles nemlig ligeledes i øjnene på den eller de personer, der ser på og beundrer kunstværket. Et stykke kunst henvender sig således ikke nødvendigvis til alle personer, men kan appellere til individet og de sindsstemninger, som vedkommende har på det givne tidspunkt i større eller mindre grad. Netop nogle af disse sindsstemninger, kan fanges med kameraets linse, i en af de mange parker, eller andre naturområder der findes.

Kunst kan på mange måder siges kun at fortælle en historie halvt. Der bliver dermed rig mulighed for, at den enkelte kan fordybe sig i værket. Dette medfører samtidigt at færdiggørelsen af historien og dens indhold også bliver individuel. Historien, som fotografierne på siden fortæller, kan derfor variere alt efter hvem der kigger på det, og hvilken sindsstemning de er i. Dermed vil den fortalte historie, der ligger gemt i de mange fotografier, ligeledes kunne variere alt efter, hvem der kigger på fotografiet.